Μετά από ένα διήμερο “ρεπό” ξαναγυρίζουμε στη γιάφκα μας για να βγάλουμε τις προβλέψεις για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Οι ορισμοί των διαιτητών είναι τραγικοί και όχι αυτοί που θα περιμέναμε αφού βλέπουμε διαιτητές που τα έκαναν μαντάρα σε κάποιους αγώνες ενώ παρατηρούμε ότι η διοργάνωση δίνει περισσότερα μεροκαματάκια σε Βραζιλιάνους διαιτητές και όσους έκαναν χάρες στα προηγούμενα ματς και δεν λειτουργεί ιδιαίτερα αξιοκρατικά.


ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Με την σπόντα της ισοπαλίας του Ισημερινού-Ιαπωνίας η Παραγουάη πέρασε ως καλύτερη τρίτη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οι καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες της Ιαπωνίας και του Ισημερινού στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα με το σκόρ στο 1-1 και το διαφαινόμενο τους αποκλεισμό να έρχεται,ουδείς νοιαζόταν να παίξει την μπάλα γρήγορα για να βάλει το γκολ της πρόκρισης.Σφυρίζει ο Χιλιανός Τομπαρ και στο VAR θα είναι επίσης ο Χιλιανός Μπασκουνάν. Ο Τομπαρ δεν είναι κακός διαιτητής ,είναι καρτάκιας αλλά είναι μέρος του συστήματος. Ο Μπασκουνάν είναι αυτός που ακύρωσε τα 2 γκολ της Βραζιλίας με την χρήση VAR και σήμερα θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες με το παραμικρό αν θέλει να σφυρίξει ένα από τα επόμενα ματς της διοργάνωσης. Η Παραγουάη ,ενώ είναι σκληρή ομάδα, δεν είχε καμία αποβολή στην διοργάνωση στην φάση των ομίλων αν και έπαιζε σκληρά.Το πέναλτι στο 3,25 είναι επιλογή (η απόδοση θα πέσει κάτω από 3,00 πριν το ματς)αφού μόνο τυχαία δεν θεωρώ την επιλογή του Μπασκουνάν στο VAR αλλά και την απευθείας κόκκινη στο 13,00. Για εσάς τους πιο σφιχτούς στις αποδόσεις προτιμήστε το οβερ 1,5 κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο που δίνει 1,95 (στοιχιμαν) αν και πιστεύω ότι ίσως έχουμε και όβερ 2μιση κάρτες που θα δίνει κοντά στο 4,00(το παμεστοιχημα δεν έβγαλε αποδόσεις καρτών ακόμα). Θα σας πρότεινα την κόκκινη κάρτα αλλά η αξία της κόκκινης σε τέτοιο ματς είναι να την παίξεις όταν είναι κοντά στο 5,00 απόδοση και όχι στο φτωχό 4,00.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Σφυρίζει ο Κολομβιανός Ρολντάν που έδωσε την κόκκινη κάρτα στη Βενεζουέλα στο ματς με το Περού. Στο VAR o επίσης Κολομβιανός Ρόχας που έδωσε το πέναλτι στην Ουρουγουάη στο ματς με την Ιαπωνία που διακριτικά την έσφαξε. Υπάρχει ένα εξωαγωνιστικό θέμα τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί αυτή της Κολομβίας για προσπάθεια πραξικοπήματος και δολοφονίας του Μαδούρου!!!Η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι φίλα προσκείμενη στο Μαδούρο ο οποίος πανηγύρισε στα social media την νίκη της Βενεζουέλας με 3-1 απέναντι στη Βολιβία.

Έξω από αυτό οι Βενεζουελάνοι στους τελευταίους αγώνες τους με την Αργεντινή παίρνουν κοντά στις 5 κίτρινες. Για το συγκεκριμένο αγώνα το 3,85 στην κόκκινη κάρτα είναι οριακά ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. Η απόδοση στο να δοθεί πέναλτι είναι στο 3,50 και είναι λάθος. Η Αργεντινή και η Βραζιλία είναι ομάδες που πατάνε περιοχή και συνήθως οι αποδόσεις ήταν στο 2,90 ενώ είδαμε και απόδοση 2,60 για τον καταλογισμό πέναλτι. Μας αρέσουν οι λάθος αποδόσεις και τις τιμάμε με χαρά. Εν ολίγοις έχουμε ένα κράμα διαιτητών που δίνει κάρτες και πέναλτι,το VAR θα είναι δίπλα μας αν χρειαστεί και για 4ο διαιτητή να επιβλέπει τον αγαπημένο μας Χάρο από το Περού που περιμένουμε να σφυρίξει ένα ματς στα ημιτελικά και να ποντάρουμε την κόκκινη κάρτα με τεράστια χαρά ακόμα και σε αποδόσεις κάτω του 3,00. Η φανμπετιά κόκκινη και πέναλτι στο 10,00 θα παιχτεί.

Για οτιδήποτε άλλο προκύψει ενημερώνεστε στην σελίδα μου στο FACEBOOK “Ο Καρτάκιας” .