Με 2 αγώνες συνεχίζεται το Κόπα Αμέρικα και επιτέλους δεν θα χρειαστεί να ξενυχτήσουμε σήμερα αφού οι αγώνες είναι σε λογική ώρα για τα ματάκια μας. Κάθε πρωί νιώθω ότι με έδερνε ο φρουρός για κανα 5ώρο από το ξενύχτι παρακολουθώντας τους αγώνες.
Στις 4 παρά το πρωί πανηγυρίσαμε την χθεσινή κόκκινη κάρτα που δόθηκε στο 90 αν και έπρεπε να δοθεί στο πρώτο ημίχρονο στον τερματοφύλακα της Χιλής αλλά είπαμε…Υπάρχει νόρμα στους διαιτητές να σπρώξουν τις μεγάλες ομάδες για να έχει το τουρνουά επιτυχία μιας και πρόκειται για μεγάλο κάζο μέχρι στιγμής από άποψη έλευσης κόσμου στα γήπεδα αλλά και ποδοσφαιρικής ποιότητας. Το είδαμε και στον αγώνα της Ουρουγουάης με την Ιαπωνία που σπρώχτηκε η ομάδα του Σουάρες αλλά δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από την ισοπαλία και δεν πήρε ούτε μια κίτρινη κάρτα σε δολοφονικά μαρκαρίσματα.


Πάμε να δούμε τα σημερινά


ΒΟΛΙΒΙΑ -ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ
Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια της ομοσπονδίας για τους παίκτες ότι δεν παίζουν για τη χώρα αλλά για το χρήμα. Κάποιοι παίκτες έχουν αντιδράσει στις δηλώσεις και περιμένουμε και αντίδραση στο γήπεδο. Οι δύο αγώνες της Βολιβίας στο Κόπα είχαν πέναλτι(ένα υπέρ και ένα κατά) και θα μπορούσαν να έχουν ακόμα περισσότερα. Από άποψη καρτών οι Βολιβιανοί θεωρώ οτι θα πάρουν 2 κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο που πληρώνει το φτωχό 3,15 στα μάτια μου. Μηδαμινές οι ελπίδες πρόκρισης ακόμα και με νίκη που δύσκολα να έρθει απέναντι στην Βενεζουέλα. Στον αντίποδα οι Βενεζουελάνοι με νίκη περνάνε στην επόμενη φάση μετά τις 2 ισοπαλίες στον όμιλο. Δεν είναι φλώρικη ομάδα και κλοτσάει αλλά δεν τιμωρείται. Σφυρίζει ο Ουρουγουανός Όστογιτς και στο VAR είναι ο ξενέρωτος τούμπανος Πιτάνα που αρέσκεται στον σκληρό παιχνίδι αλλά έχει πολλά κόμπλεξ. Ο Πιτάνα θα φωνάξει στο VAR μόνο για πέναλτι που πληρώνει 3,20 και θα παιχτεί , δύσκολα να φωνάξει για σκληρό μαρκάρισμα σε αντίθεση με τον Όστογιτς που είναι καρτάκιας και δεν θα χαριστεί σήμερα και θα δώσει πολλές κίτρινες. Η κόκκινη από το 4,85 χθες έπεσε στο 3,75 και θα έρθει με πληθώρα κίτρινων καρτών. Υπάρχει αξία στο 3,75 και όσοι θα δείτε το ματς παίξτε την κόκκινη κοντά στο 20ο λεπτό. Είναι το σημείο που θα αρχίσει ο Οστογιτς να βγάζει κάρτες και η απόδοσή της θα είναι κοντά στο 4,50 για να πάρετε value. Στηρίζω από τώρα το 2 κόκκινες στο ματς με απόδοση 25,00.


ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Όσοι έχετε παίξει κατάκτηση Βραζιλία είστε σφιχτά. Οι παίκτες δείχνουν κατάκοποι και ευτυχώς ο όμιλος είναι βατός και θα περάσουν στην επόμενη φάση. Σήμερα θα σφίξουν τα γάλατα και χωρίς διαιτητική βοήθεια ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ το Περού. Σφυρίζει ο Αργεντίνος Ραπαλίνι που είναι καρτάκιας ενώ στο VAR θα είναι εκείνο το σίχαμα ο Ρόχας που έσπρωξε την Ουρουγουάη με τους Ιάπωνες και το ίδιο θα κάνει και σήμερα για την Βραζιλία.Θα έχουμε πολλά VAR για πέναλτι και για κόκκινη . Απευθείας κόκκινη κάρτα στο Περού πόσο δίνει; Κόκκινη κάρτα στο 4,85 που θα πέσει πριν το ματς κάτω απο το 4,00 θα παίξω και το πέναλτι στο 2,80. Η απόδοση στην απευθείας κόκκινη στο 12,00 και το κόκκινη και πέναλτι στο 11,00 είναι ωραίες φανμπετιές . Το 1,85 στο οβερ 1μιση κάρτα στο ημίχρονο είναι πολύ πιθανό για όσους αρέσκονται σε “μικρές” αποδόσεις (καλομάθατε στα 3,00 και 4+ ε;).

ΔΥΑΔΑ ΦΑΝΜΠΕΤΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 275,00

2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΟΛΙΒΙΑ-ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 25,00

ΠΕΡΟΥ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ 11,00

Υγ) Οι αγώνες με VAR θέλουν πολύ διάβασμα και μεγάλη γνώση των διαιτητών που το χειρίζονται και φυσικά γνώση συμπεριφοράς διαιτητή εντός και εκτός γηπέδου. Προχθές για όσους δεν το παρατήρησαν όταν δόθηκε το πέναλτι της Ουρουγουάης ο 2ος βοηθός var πανηγύρισε στο δωμάτιο κάτι που το πήρε η κάμερα πολύ φευγάτα. Μας τρώει τρομερό χρόνο η όλη υπόθεση και γι αυτό έχω εστιάσει στο Κόπα Αμέρικα και ακόμα δεν έχω δώσει Κόπα Άφρικα προγνωστικά που θα δώσω κάποια από βδομάδα. Υπομονή λοιπόν σε όσους ρωτάτε στο Facebook για το Κόπα Άφρικα. Τα υπόλοιπα τα λέμε εκεί.