Μία μέρα πριν ξεκινήσει το μεγάλο ποδοσφαιρικό πάρτι στην Αμερική καλό είναι να κάνουμε όλη την διοργάνωση σε …ταλικαράκια και να δώσουμε την τελική μας επιλογή. Ξεκινάμε από τα βασικά. Η διοργάνωση γίνεται στην Βραζιλία και ταυτόχρονα η Σελεσάο γίνεται το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η δύναμη της έδρας είναι αυτή άλλωστε που σχεδόν όλες οι στοιχηματικές εταιρίες του κόσμου δίνουν ακλόνητο φαβορί την παρέα του Φιρμίνιο και του Γκαμπριέλ Ζασούς. Η δεδομένη απουσία του Νευμάρ, για τους περισσότερους ήταν θετικό γεγονός, ωστόσο αν θέλουμε να το απομονώσουμε καθαρά στο χορτάρι θεωρώ ότι είναι απώλεια και μάλιστα μεγάλη.

Δεύτερο φαβορί είναι η Αργεντινή. Η απόδοση για τους «γκαούτσος» αγγίζει τα 5 φράγκα και θεωρώ ότι είναι μια λογική επιλογή. Ο Λέο Μέσι θα ψάξει με τρέλα τον τίτλο που του λείπει τόσο πολύ και τα δεδομένα αυτή την φορά είναι εξαιρετικά. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα καθώς ο Σκαλόνι έχει βρει ισορροπία εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Δυνατά αουτσάιντερ με πραγματικά καλές ομάδες που αν βρουν ρυθμό είναι ικανές να φτάσουν μέχρι τέλους θεωρώ ότι είναι η Ουρουγουάη και κυρίως η εξαιρετική Κολομβία. Η πρώην πρωταθλήτρια Αμερικής, Χιλή, θεωρώ ότι δύσκολα θα επαναλάβει τον θρίαμβο των ΗΠΑ. Η διοργάνωση για πρώτη φορά έχει μια μεγάλη ιδιομορφία.

Εκτός από τις 10 ομάδες της Λατινικής Αμερικής για πρώτη φορά έχουμε και …καλεσμένους στο τουρνουά, καθώς συμμετέχουν το Κατάρ και η Ιαπωνία.Θεωρητικά το Κατάρ αναμένεται αν είναι και ο αδύναμος κρίκος της διοργάνωσης.

Πάμε και στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά. Έχουμε τρεις ομίλους από 4 ομάδες , όπου και προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι τρίτοι για να συμπληρωθεί η οχτάδα,που θα συμπληρώσει τα 4 νοκ αουτ παιχνίδια,στα προημιτελικά.Εδώ αξίζει να τονίσουμε ,ότι στην φάση των 8,όπου έχουμε νοκ άουτ ματς, δεν έχουμε παράταση αλλά απευθείας πέναλτι.

Κάτι που δεν ισχύει στην ημιτελική φάση αλλά και στον τελικό! Αξίζει να τονίσουμε επίσης ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στους ομίλους,πρώτο κριτήριο είναι  η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση. Τα γήπεδα της Βραζιλίας λοιπόν αναμένεται να πάρουν φωτιά από τις 14 Ιούνη μέχρι και τις 7 Ιουλίου ,όπου το Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανείρο θα φιλοξενήσει το τελικό. Ο μικρός τελικός θα γίνει μια μέρα νωρίτερα στο Σάο Πάολο.

Όλοι εμείς οι λάτρεις του Λάτιν Ποδοσφαρίου μπορούμε να είμαστε καθηλωμένοι τα βράδια μετά τις 10 και μέχρι τα…ξημερωματα με 2 και 3 ματς την ημέρα στην ΕΡΤ, που έχει πάρει και τα δικαιώματα.Τα υπόλοιπα στο χορτάρι ελπίζοντας ότι ο Λέο και η παρέα του θα μας δικαιώσουν και στοιχηματικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Κατάκτηση Κοπα Αμέρικα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πρωτος σκορερ διοργανωσης

ΜΕΣΙ

Καλό βόλι…