Είναι κάποιες εκφράσεις κλισέ στη δημοσιογραφική αργκό που κρατάνε διαχρονικά την αξία τους και σε κάποιες περιπτώσεις όταν, ωριμάζουν  γίνονται ακόμα καλύτερες σαν τα καλά ποιοτικά κρασιά. Μια από αυτές είναι και η ατάκα «παίζει με την πλάτη στον τοίχο». Κολλάει γάντι στη προκείμενη περίπτωση για την Εθνική μας, που καλείται από νωρίς να παίξει έναν πρόωρο τελικό.

Μετά την βαριά ήττα αλλά κυρίως ο τρόπος που χάσαμε από την Ιταλία ,η νίκη απέναντι στην Αρμενία μοιάζει επιτακτική ανάγκη. Σε αντίθεση περίπτωση τόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης αλλά και τον μέλλον της Ελλάδας στα προκριματικά μοιάζει δυσοίωνο. Η Αρμενία μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μοιάζει και αν δεν έχουμε το γρήγορο γκολ,το άγχος θα μεγαλώ νει.Η σκέψη μου για το ματς είναι Χ ημ 1 τελ για να πάρουμε και καλύτερη απόδοση.Με πιθανό σκορ το 2-0 και τον Ευθύμη Κουλούρη να ματώνει διχτακυ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μας περιμένω η Ιταλία με τον δικό της κυνικό τρόπο να βρει τον τρόπο να κερδίσει την Βοσνία εύκολα ή δύσκολα. Το 2-3 γκολ θεωρώ ότι καλύπτει σχεδόν όλα τα πιθανά σκορ του παιχνιδιού και δεν θα ψαχτούμε με τον μικρό άσο. Πιθανός σκόρερ το αστέρι της Κάλιαρι και της Ιταλίας , Μπαρέλα.Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Ισλανδίας με την Τουρκία.

Ζευγάρι που ο νικητής παίρνει προβάδισμα στη μάχη για την δεύτερη θέσης, παρότι η μέχρι τώρα πορεία της Τουρκίας  δείχνει ότι μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Η παρέα του Τσαλχάνογλου μετά την μεγάλη νίκη επί της Γαλλίας πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στο Ρεικιαβικ. Οι Ισλανδοι  στον αντίποδα,μετά την δύσκολη νίκη επί της Αλβανίας θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και τον ενθουσιασμό της έδρας.

Θεωρώ ότι το ματς ξεκινά από αμφίσκορο και στην συνέχεια με ρίσκο κοιτάμε προς τα δεξιά και την φορμαρισμένη Τουρκία,που δείχνει ότι έχει το μομέντουμ. Εύκολα ή δύσκολα η Ρωσία αναμένεται να κερδίσει και την Κύπρο. Μετά το 9-0 επί του Σαν Μαρίνο θέλει να καθαρίσει και το ματς με την μαχητική Κύπρο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει περίπατο ο Τζιουμπα και η παρέα του, ωστόσο περιμένω και πάλι να κερδίσει με over.

Για όσους κυνηγάνε σκόρερ κι εδώ περιμένω από τον Τζιούμπα να σκοράρει πάνω από ένα γκολ και πάλι.Οι βόλτες μας θα κλείσουν στο ζευγάρι της Λευκορωσίας με την Βόρειο Ιρλανδία. Οι Βρετανοί μας δικαίωσαν απέναντι στην Εσθονία, χάρη σ ένα εκπληκτικό 3λπετο από το 77 έως το 80, όπου και γύρισαν το ματς. Περιμένω λίγο πιο ζόρικο έργο στο Μίνσκ , ωστόσο και πάλι δύσκολα θα χάσουν. Πιθανό το σενάριο να …σταυρώσει το ματς και να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Trixie ρίσκου

ΕΛΛΑΔΑ ΧΗΜ 1 ΤΕΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ + G/G – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ Χ

Δυάδα λογικής

ΡΩΣΙΑ + OVER – ΙΤΑΛΙΑ 2-3 ΓΚΟΛ

Τριάδα με σκόρερς

ΜΠΑΡΕΛΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ – ΤΖΙΟΥΜΠΑ

Καλό βόλι…