Με το μικρό τελικό του Copa Africa και πέντε επαναληπτικούς από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League θα ασχοληθούμε σήμερα.

Τυνησία – Νιγηρία: Ο μικρός τελικός του Copa Africa, σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο ακολουθούν απευθείας πέναλτι, χωρίς παράταση. Οι πέντε τελευταίες συναντήσεις των δυο ομάδων, από το 2004 και έπειτα, δεν ανέδειξαν νικητή. Μάλιστα τις δυο φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες σε Copa Africa (2004 και 2006), ο νικητής είχε αναδειχθεί στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια). Οπερ κρατάω το Χ (3,10) και το ακριβές σκορ 1-1 (6,00). Η Νιγηρία είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις της 3ης θέσης στα Copa Africa (7 συνολικά!), άρα μπορεί να προτιμηθεί η επικράτηση της στα πέναλτι (6,00).

Ρίγα – Ντάνταλκ: Πολύ ισορροπημένο το πρώτο παιχνίδι στην Ιρλανδία, αυτό αποτυπώνεται τόσο στο τελικό αποτέλεσμα (0-0), όσο και στον αριθμό των on target τελικών προσπαθειών που είχαν οι δυο ομάδες (1 vs 1). Η πρόκριση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, αναμένω ισορροπία δυνάμεων και στον αποψινό επαναληπτικό στη Λετονία, οπότε θα ρισκάρω στο Χ (3,10).

Καραμπάκ – Παρτιζάνι: Στο πρώτο παιχνίδι στην Αλβανία οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, δίχως τέρματα, με την Παρτιζάνι να κάνει περισσότερες on target τελικές προσπάθειες (3 vs 1). Ωστόσο η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάκ έχει πολύ μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, το 2017 είχε παίξει στους ομίλους του Champions League, οπότε περιμένω έστω και δύσκολα να πάρει την πρόκριση. Θα ρισκάρω στο combo 1+under (4,50).

Λουντογκόρετς – Φερεντσβάρος: H Φερεντσβάρος στο πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και κέρδισε με 2-1 τη Λουντογκόρετς, η οποία όμως αισθάνεται ικανοποιημένη για το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε. Οι δυο ομάδες είχαν από 5 on target τελικές προσπάθειες και ευελπιστώ να παίξουν με εξίσου επιθετικούς προσανατολισμούς και σήμερα, στον επαναληπτικό στη Βουλγαρία. Κρατάω το combo g/g+over (2,40).

Πιαστ  Γκλίβιτσε – ΜΠΑΤΕ: H πρωταθλήτρια Πολωνίας, Πιαστ Γκλίβιτσε έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι στη Λευκορωσία, είχε περισσότερες on target τελικές προσπάθειες έναντι της ΜΠΑΤΕ  (7 vs 2) και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Οι Λευκορώσοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο η Πιαστ έδειξε πολύ φρέσκια. Ίσως υπάρξει μια ρεπετισιόν του Χ (3,40).

Κλουζ – Αστάνα: Δεν είναι στα καλά της η Κλουζ και στο πρώτο παιχνίδι στo Καζακστάν ηττήθηκε με 1-0. Η επικράτηση της Αστάνα ήταν δίκαιη καθώς είχε περισσότερες on target τελικές προσπάθειες (5 vs 1). Περιμένω οι Καζάκοι να παίξουν εξίσου καλά και στον αποψινό επαναληπτικό στη Ρουμανία οπότε θα ποντάρω στο Χ (3,60).