Στη Serie B βρισκόμαστε τρεις στροφές πριν το φινάλε και σήμερα, Πρωτομαγιά, έχουμε πλήρη αγωνιστική. Σε άλλες εποχές, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, όλος ο… στοιχηματικός πλανήτης θα ασχολούνταν μετά μανίας  με τα σημερινά παιχνίδια.

Ποιο Champions League, ποια Μπαρτσελόνα και ποια Λίβερπουλ τώρα. Όλοι θα έπεφταν με τα μούτρα στη μελέτη για την Πάντοβα, την Τσιταντέλα και την Κοζέντζα.

«Γιατί έπεσε η απόδοση στη Λέτσε;», «πόσο δίνει η SNAI την Ασκολι;», «το ξέρεις πως η Σαλερνιτάνα είχε δώσει το ματς πριν από 7 χρόνια στη Φότζια;» θα ήταν οι  συζητήσεις μέσω τηλεφώνων ή στα φόρουμ από νωρίς το πρωί.

Δυστυχώς όμως η άλλοτε μυθική –τις τελευταίες αγωνιστικές– 2η κατηγορία της Ιταλίας έχει χάσει την αίγλη της στοιχηματικά.

Κάτι το σύστημα διεξαγωγής με τα play off και τα play out, κάτι οι συλλήψεις που έγιναν, βάλτε στην εξίσωση και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει οι μπουκ που δεν κάνουν –πλέον– λάθη στις αποδόσεις και έχετε τους λόγους της απαξίωσης της –άλλοτε– λατρεμένης Serie B.

Ας επανέλθουμε όμως στο παρόν.

Το ματς κλειδί όσο αφορά την απευθείας άνοδο είναι το Παλέρμο-Σπέτσια που ξεκινάει νωρίτερα από τα υπόλοιπα παιχνίδια, στις 13:30. Εάν δεν κερδίσει η Παλέρμο τότε η Μπρέσια και η Λέτσε, εφόσον επικρατήσουν των Ασκολι και Πάντοβα αντιστοίχως, κερδίζουν από σήμερα την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η Παλέρμο στο ντεμπούτο του Ντέλιο Ρόσι αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λιβόρνο (2-2) και θεωρώ πως συμβιβάστηκε με την ιδέα της διεκδίκησης της ανόδου μέσω των play off. H Σπέτσια είναι ενδιαφερόμενη, βρίσκεται στην 7η θέση και θέλει να διατηρηθεί εντός οκτάδας για παίξει και αυτή στα play off. Θα ρισκάρω στο Χ (@3,35) στην αναμέτρηση του «Barbera», αποτέλεσμα που –πιστεύω πως– εξυπηρετεί τους ρεαλιστικούς στόχους των δυο ομάδων.

Όπως προείπα εφόσον δεν κερδίσει η Παλέρμο, η Μπρέσια και η Λέτσε έχουν την ευκαιρία να καθαρίσουν τη μπουγάδα.

Η Μπρέσια υποδέχεται την Ασκολι η οποία βρίσκεται στο -3 από την 8η θέση,  χωρίς ωστόσο να έχει ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβει το τρένο των play off. Οι «ascolani» προέρχονται από 6/7 over και από 5/6 g/g οπότε –με δεδομένο πως ο άσος της Μπρέσια κοστολογείται στο @1,35– θα ρισκάρω στο combo 1+g/g που το βρίσκουμε σε αποδόσεις @3,00+.

Η Λέτσε παίζει εκτός έδρας με την ουραγό Πάντοβα η οποία –θα έλεγα– πως έχει 0,0001% ελπίδες να προλάβει τα play out. Επί της ουσίας θα πρέπει να κάνει το 3/3 και όλες οι από πάνω ομάδες να κάνουν το 0/3. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος της θα κάνει αποχή σήμερα και πως η διοίκηση ετοιμάζει τα πλάνα της για τη Serie C. Επιπροσθέτως ο τεχνικός της, Ματέο Τσεντουριόνι, είχε παίξει στα 90s για δυο σεζόν στη Λέτσε, εκεί γνώρισε τη σύζυγο του και εκεί παραθερίζουν τα καλοκαίρια. Στο @1,75 το διπλό της Λέτσε μπαίνει στις επιλογές μου.

Στο Κροτόνε-Μπενεβέντο και στο Βερόνα-Λιβόρνο είναι πιθανό το ενδεχόμενο οι ομάδες να συμβιβαστούν με το βαθμό της ισοπαλίας. Θα προτιμήσω τα Χ που μας προσφέρονται σε αποδόσεις @3,00 και @3,45 αντίστοιχα.

Τέλος, πιθανά θεωρώ τα g/g  στο Κάρπι-Κρεμονέζε (@1,75) και στο Περούτζια-Τσιταντέλα (@1,75).