Εκπλήξεις είχαμε στους 2/3 τελικούς χθες, έκπληξη και στη Segunda, όπου δεν κέρδισε η Ράγιο Μαχαδαόντα την πεσμένη Κόρδοβα κι έδωσε ανάσες στις ομάδες που κινδυνεύουν, βγάζοντας και ένα ωραίο σημείο για σήμερα.

Η Μαχαδαόντα λοιπόν έμεινε στο 0-0 ή καλύτερα τη σταμάτησε ο γκολκίπερ Αμπάδ με τις επεμβάσεις του (ειδικά αυτή στο 90΄ είναι ασύλληπτη) κι έτσι έφτασε τους 48 βαθμούς. Εχει 3 με τη Ρέους στο φινάλε και την επόμενη παίζει στο Οβιέδο, όπου αν κερδίσει το ταβάνι της είναι οι 48 βαθμοί. Τόσους έχει η Εξτρεμαδούρα, η οποία πέφτει μόνο σε πολλαπλή ισοβαθμία, για αυτό θέλει ένα βαθμό για να σωθεί και μαθηματικά. Το Λούγο έχει 44, αν πάρει έναν σήμερα και θεωρήσουμε δεδομένους τους 3 την τελευταία με την Ταραγόνα, πάει 48 και πέφτει μόνο σε πολλαπλή ισοβαθμία με Μαχαδαόντα, Νουμάνθια και Τενερίφη, ενώ έχει και το εντός έδρας παιχνίδι με την τελευταία την επόμενη εβδομάδα. Αρα λοιπόν μιλάμε για μία πολύ πιθανή ισοπαλία σήμερα στο «Φρανθίσκο ντε λα Ερα» του Αλμεντραλέχο, που σώζει 100% την Εξτρεμαδούρα και φέρνει πολύ κοντά στη σωτηρία το Λούγο.

Στα υπόλοιπα της Segunda, θα γίνει μάχη στο Τενερίφη – Οβιέδο, όπου κι εδώ η ισοπαλία μπορεί να εμφανιστεί. Στους νησιώτες οι οπαδοί έκαναν «ντου» στην προπόνηση μεσοβδόμαδα, κίνηση που δεν άρεσε στη διοίκηση και την καταδίκασε. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη παίζουν ρέστα για τα play off, αλλά έχουν τρεις τιμωρημένους. Φαινομενικά η ισοπαλία δεν κάνει σε καμία, αλλά είναι προτιμότερη από την ήττα που βάζει τους νησιώτες σε περιπέτειες, ενώ και οι Αστουριάνοι, αν χάσουν, τελειώνουν. Με το βαθμό αμφότερες μένουν εντός στόχων. Πιθανό εδώ και το G/G.

Η Γρανάδα με νίκη επί της Κάδιθ εξασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδο, αλλά το 1,65-1,70 στον άσο είναι της πλάκας. Ηθελα δίφραγκο για ν’ ασχοληθώ. Αδιάφορο το Ταραγόνα – Ελτσε, στους γηπεδούχους ο Κίκε Μαρτίν δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς, ωστόσο εντός έδρας οι Καταλανοί δείχνουν αξιοπρεπές πρόσωπο. Οσο για το Αλμερία – Αλκορκόν, οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν χωρίς 8 παίκτες και η Αλμερία έχει το προβάδισμα. Βέβαια μιλάμε για αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Η ενδεκάδα της Αλκορκόν πάντως είναι αξιόμαχη και λέω να προτιμήσω το over.

Μονό:

Εξτρεμαδούρα Χ

(και μια ψιλή δυάδα με Τενερίφη Χ)

Δυάδα:

Αλκορκόν over – Τενερίφη G/G